De laatste week alweer! Phuket en Bangkok – 4 t/m 11 februari 2015


Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. We gaan onze laatste week van de reis al weer in op Hat Kamala op Phuket en in Bangkok.


Op de heugelijke dag 4 februari verlaten we per speedboot ons geliefde eiland Ko Yao Yai. We hebben er een topweek gehad. Na een half uurtje op de boot komen we aan in het haventje van Tha Bang Rong in het noorden van Phuket eiland. Phuket is het grootste eiland van Thailand en ligt zo dicht op het vaste land dat bijna niemand het als een eiland beschouwd. Het eiland heeft een niet heel positief imago, wat met name komt door de zuidelijke stranden Karon en Patong met z’n hoogbouw en sekstoerisme. Het noorden is rustiger en meer gericht op (Scandinavische) families en gepensioneerden. Wij besluiten naar Hat (strand) Kamala te gaan in het noordelijke deel. We boeken hier 4 nachten bij het Kamala Tropical Garden Resort. Na een week op het ongerepte Ko Yao Yai is het wel wennen hier. We hebben het gevoel dat we in Spanje zijn. Maar gelukkig wel een relaxed stukje van Spanje. Het resort bestaat uit 16 huisjes rondom een fraai zwembad. De meeste andere mensen verblijven hier hun hele vakantie, wij 4 nachten.

Het strand van Kamala is toeristisch, maar wel gezellig met restaurantjes op het zand, verkopertjes en mooie palmbomen. Na Ko Yao Yai is een beetje leven in de brouwerij ook niet verkeerd. We eten die avond met onze voeten in het zand en drinken cocktails op mijn verjaardag. De volgende dag zijn we te vinden op het strand en bij het zwembad. De waterratten Pelle en Mila vermaken zich weer helemaal prima. De dag erna kunnen we toch de verleiding niet weerstaan om een scooter te huren en iets meer van het eiland te zien. Scooteren op Phuket blijkt echter geen succes. De wegen zijn gigantisch vol met auto’s en er zijn niet echt rustigere weggetjes. Door de drukte en de heuvels is het er niet fijn en veilig rijden. Hoe zuidelijker we komen hoe ‘fouter’ de omgeving wordt met attracties waar je tijgers kunt aaien, op olifanten kunt rijden, kartbanen en bungyjumpplekken. Tot chagrijn van ons beiden krijgt Susan ook nog een boete omdat ze geen rijbewijs bij zich heeft. Toevallig alleen toeristen worden aangehouden. We besluiten terug te gaan en gaan ’s middags naar een markt en het strand in Kamala. De volgende ochtend krijgen we een berichtje van het Deense koppel Susan en Mikkel die we ontmoet hebben op Ko Yao Yai of we het leuk vinden om bij hen langs te komen in Hat Bangtao, een strandplaatsje noordelijker. Met de taxi gaan we naar ze toe en hebben we een gezellige ochtend. We zwemmen in het zeer luxe zwembad van hun resort, de kids spelen samen en we lunchen bij een authentiek Thais tentje waar het eten heel lekker is. Aan het eind van de middag gaan we weer naar ons eigen strand waar we voor de laatste keer deze reis zwemmen in de zee, een mooie zonsondergang zien en van de BBQ eten bij een van de beachbarretjes. Oef! Dit gaan we missen de komende tijd.

De volgende dag worden we rond 8 opgehaald met de taxi om naar het vliegveld van Phuket te worden gebracht. In 1,5 uur vliegen we naar Bangkok voor alweer ons 4e bezoek deze reis aan deze stad. We pakken wederom soepeltjes een taxi en rijden dit keer naar het Royal Orchid Sheraton Hotel. Linda, stewardess bij KLM, vliegt ons namelijk over 3 dagen naar huis en via haar kunnen wij voor een mooie prijs in dit hotel verblijven. Extra leuk, want ook Mariola is met Linda meegevlogen. Ze zijn ook net geland. Na een korte power nap gaan we naar wellicht de grootste markt van Thailand: de Chatuchak Weekend Market. Hier is alles te koop: van schildpad tot Buddha. Wij houden het bij wat t-shirts en andere kleding. Daarna eten we weer subliem Thais bij ons favoriete restaurant Ranee, vlakbij Khao San Road. De volgende dag wordt er verder geshopt bij shopping mall MBK en gerelaxt bij het zwembad. De dames gaan ’s avonds op stap en Marcel mag een excursie voor de dag erna verzinnen. Aangezien we praktisch alle gangbare bezienswaardigheden en attracties in Bangkok zo’n beetje gezien hebben wordt dat ‘Art in Paradise’, een interactief 3D kunst museum. Voor de 3D kunstwerken kun je poseren waardoor geinige trucage foto’s ontstaan. Pelle en Mila vinden het ook helemaal gaaf en staan op foto’s met krokodillen, nijlpaarden en levensgrote poppen. In de middag pakken we de Chao Phraya riviertaxi richting Khao San Road voor een massage, lekker eten en wat laatste inkopen.

Woensdag 11 februari gaan we dan echt het vliegtuig in terug naar Nederland. Alleen niet met Linda en Mariola. We vliegen onverwachts met een kleiner vliegtuig terug en Linda wordt ingezet op een vlucht over twee dagen. Jammer! Wij gaan echter wel, zij het met 2 uur vertraging. Na een goede vlucht waarin Pelle en Mila allebei wat slapen landen we om 20.30 op Schiphol. In de vertrekhal staat een gigantisch welkomstcomité van vrienden en familie. Good to be back!

IMG_6465 IMG_6594DSC04670IMG_6707

IMG_6659

IMG_6756

3 Comments

  1. Mooie verhalen hoor en dit was alweer de laatste,.
    Complimenten voor je schrijfstijl Marcel!

Submit a comment