Idyllisch het nieuwe jaar in op Koh Rong Samloem – 28 dec t/m 1 januari 2015


Waar kun je het jaar beter eindigen en starten dan op een poederwit strand met een azuurblauwe zee voor je en een tropische jungle achter je?


Vanuit het ‘sleazy’ Shihanoukville vertrekken wij op 28 december met z’n 7-en naar het eiland Koh Rong Samloem. Iets wat op deze datum, tussen kerst en oud en nieuw, lastiger is dan anders. Nadat we na een kleine zoektocht eindelijk een accommodatie hadden kunnen boeken, blijkt de speedferry (van 50 minuten) vol te zitten. De enige optie om nog naar het eiland te gaan is de partyboat dagtrip erheen, die wij dan voor de helft doen. We willen immers op Koh Rong Samloem blijven. We varen eerst een uurtje naar een klein eilandje, dan is er een zwem-break en lunch en vervolgens nog een uurtje varen. Tegen enen komen we op het eiland aan. Na nog even kort sjouwen met de tassen zijn we dan eindelijk op ons tropische strand. We verblijven bij The Beach Resort aan het Saracen strand. De bungalows staan letterlijk op het strand op 5 meter van de zee. De eerste nacht slapen we in een van de deluxe bungalows; een rieten, luchtige hut met twee verdiepingen. Vanaf je boxspring bed op de tweede verdieping kijk je over de zee. Naast je gezinsleden lijkt de enige medebewoner een gekko van 25 cm die de bungalow mooi mug-vrij houdt. We brengen de dag door met zwemmen in de warme zee, zandkastelen bouwen en ’s avonds een biertje en cocktails drinken in de enige bar van het strand. Doordat er praktisch geen lichtvervuiling is, is de sterrenhemel ’s nachts een gigantisch gezicht.

De volgende dag steken we via een zandpad dwars door de jungle over naar de andere kant van het eiland. Het is ruim een half uur lopen en gelukkig niet al te heet. Onderweg komen we vlinders, insecten en apen tegen. Aan de andere kant ligt Lazy Beach. Een nog mooier strand dan het Saracen strand met maar één resort hier. Het water is kraakhelder en vlak. In de westhoek stroomt een klein riviertje direct vanuit de jungle in de zee. Een ideale speelplek voor Pelle, Mila en Pippa. Ook de volgende dag trekken we daarom naar dit strand. Bij het Lazy Beach Resort lunchen we en huren we een aantal snorkelsets. Ook Pelle snorkelt lekker mee.

Na de eerste dag moeten we, omdat we laat geboekt hadden, van de deluxe bungalows naar de VIP bungalows verkassen. Dit is bepaald niet vervelend. De VIP bungalows zijn ronde, luxe stenen bungalows met een groot rond bed en een brede veranda. Deze liggen nog dichter op het strand. De bungalow van ons ligt direct naast die van Yvet, Maurice en Pippa. ’s Middags blijven we verplicht tot een uur of 18.00 in de zee rondhangen. Rond vijven komen namelijk de muggen aanzetten en vanaf 18.00 is er pas weer stroom en dus licht in het huisje. Stroom is er maar op bepaalde tijden en internet ontbreekt in z’n geheel op het eiland. Vreemd genoeg is het wennen om geen wifi te hebben, met name rondom oud en nieuw. Gelukkig is er wel een bar!

Oudjaarsdag brengen we relaxed door op het voor onze neus liggende strand. We eten met z’n allen in het goede restaurant van het resort waar een Belgische kok staat. De kids slapen die nacht met z’n 3-en in de bungalow van Yvet en Maurice. Deze staat dicht bij de bar waar wij ‘s avonds gewapend met babyfoons het nieuw jaar inluiden. Het is gezellig druk, er is een kampvuur, een vuurshow en om 24 uur staat er met grote vuurletters Happy 2015 in het zand geschreven. De biertjes, wijn en cocktails smaken goed. En het feest ging door!

DSC02140 DSC02162 DSC02261 IMG_4559 IMG_4659 IMG_4934

4 Comments

 1. zit dit nu in een stomende tram te lezen nadat ik op de fiets in de regen 1 kind naar de creche en 1 kind naar school heb gebracht dus je begrijpt dat ik een pietsie jaloers ben?! Ondank dat heerlijk om te kezen en te zien, ik kon me even helemaal voorstellen hoe dat warme zonnetje voelt en dat zand op je benen!

 2. Ja, dán vier je oud en nieuw wel op een héél bijzondere manier!
  Apart, dat het juist op dat eiland zo vól is, en maar zo weinig mogelijkheden om er te komen….
  Leuke verhalen weer :-)
  Xxx mapa

 3. Ja, dán vier je oud en nieuw wel op een héél bijzondere manier!
  Apart, dat het juist op dat eiland zo vól is, en maar zo weinig mogelijkheden om er te komen….
  Leuke verhalen weer :-)
  Xxx mapa

  Leuk, die lieve, bezige kindertjes met de mooie bungalows op de achtergrond!!

Submit a comment