Altijd feest in Bangkok (part 2) 15 t/m 18 dec 2014

Volgens Pelle is het altijd feest in Bangkok. En eigenlijk is dat ook zo. Helemaal nu wij er zijn net voor kerst. Na een maand in Sri Lanka zijn we weer in onze favoriete stad Bangkok!


De vlucht van Colombo naar Bangkok (3 uur) verloopt goed en redelijk snel. Rond 13 komen we aan in ons hotel. We hebben dit keer gekozen voor het (retro-sixties!) hotel De Moc, niet ver van het backpackersgebied rondom Khao San road. We hebben een prima kamer en het ontbijtbuffet is top. In vergelijking met het vochtige en hete Colombo is het aangenaam weer in Bangkok, niet te heet en zeker niet te koud.

Het kerstfeest is hier al volop losgebarsten. Vooral bij de extreem grote malls rondom Siam Square, zoals Central World, Siam center en MBK, is het allemaal uitbundig opgezet een aangekleed. Er zijn biertuinen met podia, nightmarkets, giga kerstbomen en mega Kerstmannen. Bij Central World buiten staan honderden Snoopy’s opgesteld. Die trekken op hun beurt weer honderden selfies nemende mensen aan. Uiteraard doen wij volop mee in het hele circus J We hebben zelfs een ‘selfie-stick’ gekocht. Met ons favoriete vervoermiddel de Khlongboat zijn we naar de malls gegaan om te shoppen en te eten. Onze drie dagen in Bangkok doen we relaxed aan. We laten ons uitgebreid masseren (zelfs Pelle), maken wat tuk tuk trips en brengen een bezoek aan de Dusit Zoo. Deze dierentuin is overigens verrassend leuk. De verblijven zijn groot en er zijn veel verschillende en aparte dieren te zien. Vooral de lawaaimakende Gibbons zijn leuk om te zien en er is een zeeleeuwenshow.

Na drie dagen vertrekken we weer vanuit onze ‘hub’ Bangkok voor een korte vlucht (1 uur) naar Siem Reap in Cambodja.

DSC01682

IMG_3828 DSC01672 IMG_3832

4 Comments

  1. Het is alweer achterhaald, maar leuk om de verhalen te lezen en nog wat andere fotootjes te zien.
    Pelle kijkt wel een beetje moeilijk bij de massage ;-)

  2. Fijn hoor om weer op de hoogte te zijn!!!
    Zo’n selfiestick werkt wel goed ;-)
    XXXX
    Wat kijkt Pelle guitig bij de grote kerstboom!

Submit a comment