Tot ziens Sri Lanka! – Colombo 11 t/m 15 december 2014


Vanuit Dambulla vertrekken we richting hoofdstad Colombo voor onze laatste paar dagen in Sri Lanka alweer. Wat kan een maand snel voorbij gaan.


De afstand Dambulla – Colombo is slechts 150 kilometer, maar er staat zo’n 5 uur voor. Het is niet alleen een drukke weg maar de weg is ook nog eens overal opgebroken. Om de rit te breken en omdat het nog op ons wensenlijstje stond bezoeken we halverwege de Pinnawela olifanten opvang. Deze opvang is oorspronkelijk opgezet als opvangplek voor gewonde, oude en wees-olifanten. Het is echter uitgegroeid tot een grote toeristische attractie. Tussen 10 en 12 gaat de hele groep olifanten in bad in de nabijgelegen rivier. Dat willen wij natuurlijk zien. Ondanks dat we 8.15 uur wegrijden bij JC’s Guesthouse wordt het toch nog krap. Om 11.30 kom we aan en kunnen we gelukkig nog alles zien. Langer dan een half uur was ook niet prettig geweest, want langs de rivier is het verschrikkelijk heet. De badderende olifanten zijn een leuk gezicht en we genieten er allemaal van. Spectaculair is het als om stipt 12.00 uur de hele groep in colonne dwars door het dorp naar de opvang teruggaat. Op 1-2 meter afstand komen de reuzen langs. Na nog een rondje door de opvang/zoo stappen we weer in het busje voor het tweede deel van onze rit naar Colombo.

Tegen vieren komen we eindelijk aan. We zijn allemaal behoorlijk gaar van de rit. Gelukkig hebben we een luxe hotel geboekt, Zylan Villa. Helaas verloopt onze eerste kennismaking niet gelijk aangenaam. De onvriendelijke manager deelt ons doodleuk mee dat dat de, tot 2 keer toe afgesproken prijs, toch echt 20 US dollar per nacht hoger is. Na een discussie van een kwartier en een blik op twee doodmoeë kinderen leg ik mij erbij neer en betaal één nacht. Morgen zien we wel weer verder. Diezelfde avond zie ik echter op booking.com wel degelijk de lagere prijs staan. Prompt, krijg ik de 20 dollar terug met excuses. Gelukkig verloopt de rest van ons 3-daagse verblijf hier zeer relaxed. De kamer is luxe, restaurant (sushi! steak!) perfect, er is een zwembad op het dak en in de huiskamer-achtige hal is het ‘s avonds goed zitten. Het hele hotel is volop in kerstsfeer.

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka maar wordt niet automatisch door alle toeristen bezocht. Het is een drukke stad met niet echt grote of bijzondere bezienswaardigheden. De stad heeft wel een rijke historie. Die is echter verstopt, gesloopt of verwaarloosd. Met de Lonely Planet gids in de hand besluiten we het voormalige Fort-gebied te bezoeken. Het opgeknapte voormalige Dutch Hospital ligt er mooi bij en is nu een soort kleine shopping mall. Het gebied heeft echter niets weg van bijvoorbeeld het mooie en nog intacte Galle Fort. Het staat vol met chaotische hoogbouw en het ene na het andere 7 sterren hotel wordt met Chinees geld uit de grond gepompt. In de drukke wijk Pettah bezoeken we de Wolvendaal Church, een mooie, koloniaal Nederlandse kerk met interessante oude grafstenen. De VOC-lieden noemden de wijk waarin de kerk ligt destijds Wolvendaal omdat ze de jakhalzen hier aanzagen voor wolven. Leuk in deze wijk is verder de onlangs geopende floating market. Na de mooiste tempels van het land wel gezien te hebben en bij gebrek aan echt andere interessante plekken besluiten we de rest van ons verblijf in Colombo relaxed aan te doen. De grote speeltuin in het park bevalt Pelle en Mila goed. Op het zwembad lijken we wederom het alleenrecht te hebben omdat niemand anders er gebruik van maakt. Af en toe vliegt er een pelikaan over en als de schemer invalt hebben we vanaf het dak een perfect zicht op de tientallen vliegende honden die overvliegen. Gaaf!

Zondag 14 december pakken we de taxi naar een hotel vlakbij de luchthaven. Maandag om 7 uur in de ochtend gaat namelijk onze vlucht naar Bangkok. Het hotel, ‘Airport Villa’, blijkt echter een privé villa te zijn, inclusief gastheer en met (wederom, maar nu echt, privé J) zwembad. Een mooie afsluiter van onze leuke, mooie, interessante en vooral diverse reis door Sri Lanka! We will come back!

IMG_3587 IMG_3607 IMG_3651 IMG_3720 IMG_3735

5 Comments

 1. Ja, zoooo mooi!
  Wij gaan zeker ook een keer naar Sri Lanka:-)
  En wat een schatjes zijn het toch zo bij de kerstboom….. Dikke knuffel!

 2. Zal wel raar voelen om met dit warme weer, in de kerstperiode te zitten.
  Wel heel leuk dat er een opgetuigde kerstboom staat! En wat heeft Mila een schattig pakje aan :-)
  x Margo

 3. Wat was het weer een heerlijk avontuur op naar “ons “volgende reisavontuur in Bangkok kan niet wachten !!x
  Superleuke mooie foto’s

 4. Wat een mooie avonturen voor Pelle en mila en wat een prachtige foto’s. Zo te zien is t nog steeds volop genieten.
  Fijne feestdagen met elkaar.
  Dikke kus

Submit a comment