Bangkok met kids

Bangkok met kinderen

Bangkok, een wereldstad met meer dan 8 miljoen geregistreerde inwoners is niet direct de eerste stad die op het lijstje staat om met je kind te bezoeken.

Maar toch is het wel echt een aanrader. Er is ontzettend veel te doen en las je even zoekt zijn er oom superveel leuke dingen juist voor de kleine avonturiers.

#1 Tuk-tuk’s
Dit is nu al de nummer 1 attractie van Pippa, de tuk tuks. Je vindt ze op iedere hoek van de straat en voor een paar cent ben je aan de andere kant van de stad.

#2 Fietstocht
5 jaar geleden was ik ook in Bangkok, met vrienden. We boekten toen een fietstocht door Bangkok, wat was dat gaaf. Reden genoeg om dat nu weer te doen. We boekten net als 5 jaar geleden weer een tour bij het bedrijf Co van Kessel. Er worden verschillende tours aangeboden, wij deden de middag tour, van 14.00 tot 17.00. Een ietwat vermoeide Pippa deed haar middagdutje achterop de fiets.

Met 2 lokale tourguides en de overige groepsleden ontdek je echt het ‘backstage van Bangkok’. Al fietsend door alle kleine steegjes, lang kokende vrouwen, krioelende zwerfkatjes, spelende kinderen, vissende mannen en langs prachtige tempels ontdek je het echte Bangkok. Een aanrader. Meer informatie: Co van Kessel fietstocht Bangkok.

Bangkok met kinderen

#3 Bezoek een SkyTower
Ze zijn ultra posh en de rich and famous bezoekt ze in overvloed. De mega skybars van Bangkok. Je kent het misschien van de film “The Hangover”. Deze is opgenomen in de Lebua Skybar, maar hier zijn kinderen jonger dan 7 helaas niet welkom. Gelukkig voor ons is er een waar jongere kinderen ook welkom zijn, de Vertigo bar van het Banyan Tree hotel. Je moet wel even wat gepaste kleding uit je backpack trekken maar dan heb je ook wat: een geweldig uitzicht en 3 drankjes voor 30 euro (dat is echt veel in Thaise begrippen). We hadden wat lego mee en het enige andere kind dat hier was en Pippa hadden hier de grootste lol mee. Heerlijk genieten van een 7 jaar oude Havana, een fijne Chardonnay en een prachtig uitzicht. Life’s good!

Skytower Banyan tree

#4 Central World Mall
Een verademing op de hete dagen die Bangkok kent, een van de massive malls bezoeken. De meeste malls hebben ook een playground voor kinderen, zo ook de Central World Mall. Eigenlijk begint het spectakel buiten al. We zijn er voor kerst en de decoratie is echt indrukwekkend?

Bangkok met kids

Helemaal bovenin, op de 6e verdieping van dit reusachtige en luxueze winkelcentrum bevindt zich de playground. Kinderen kunnen in een treintje stappen om een rondje over de 6e verdieping te maken, er staan speeltoestellen, klimrekken, glijbanen allerlei (voor kinderen) toffe dingen waar je voor zon 20 cent een ritje op kunt maken. Pippa ging voor het Ponypaard.
Wij waren vooral onder de indruk van de kleiwokshops door Disney. Kinderen kunnen hier een workshop of cursus volgen waarbij ze allerlei klei technieken leren. En je zag er echt de gaafste dingen. De workshop duurt 45 minuten en is voor kinderen vanaf 3 jaar. Wij sloegen hem over :-)

#5 Lumphini Park
Een heerlijk park in Bangkok. Wij zijn er zelf niet geweest, maar Susan en Marcel schreven al eerder over hun bezoekje aan Lumphini Park.

#6 Asiatique
Een soort nightmarket maar dan ontzettend overzichtelijk en vrij westers. En met een reuzenrad, Susan en Marcel schreven er eerder over: Asiatique.

Een klein overzichtje van onze tips in Bangkok. We vonden ze één voor één aanraders. En Bangkok is echt supergoed te doen met kinderen!

 

5 Comments

  1. Gewoon echt onwijs Vettt wat jullie doen! Supergaaf om jullie verslagen te lezen en foto’s te zien:-) Enjoy!

  2. Leuk om te lezen wat jullie beleven met z’n drietjes :-)
    Nog veel plezier samen!!!
    Hans en Lidie

  3. Wow! bangkok aandoen lijkt me gaaf.. al is het alleen maar om die skytowers te bezoeken… Ik hou jullie reisverslagen in de gaten.. voor goede tips! :)

  4. Als ik nog wat aanvullingen mag doen, het aquarium en de dierentuin zijn ook super leuk met kinderen in Bangkok. Die skybar lijkt me super gaaf en goed te weten dat je een kindje wel mee kunt nemen.

Submit a comment