The start of our 3 month trip! – Bangkok 13 t/m 16 november 2014


En daar zijn we dan, na maandenlang uitkijken en voorbereiden, in Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit, oftewel Bangkok! Hier starten we onze trip van 3 maanden door Azië.


Bangkok is voor ons bekend terrein dus na het landen van onze blauwe KLM zwaan vonden we snel onze weg naar het Prince Palace Hotel. Hier waren we nog niet eerder geweest. Het is een groot hotel dat zich in een nog groter complex van 3 hoge torens bevindt. Eigenlijk te massaal voor ons, maar het 2 kamer appartement, het zwembad en uitzicht zijn perfect. Onze eerste dag moeten we echt wennen aan de hitte en bijkomen van de vlucht. Mila, en dus wij ook, hebben maar twee uurtjes geslapen. Dus we doen niets anders dan lekker zwemmen, eten, drinken en ‘s avonds een bezoekje aan de backpacker straat Khao San Road. Natuurlijk per tuktuk, wat de kids natuurlijk helemaal top vinden.

Dag 2 beginnen we met een goed ontbijt in het hotel. Daarna pakken we de lokale Khlong boot, die vlak voor het hotel een halte heeft, richting Siam om naar het Lumphini park te gaan. De boot is veel sneller dan een taxi of tuktuk doordat je het drukke verkeer kunt omzeilen. Hij vaart over de khlongs of grachten van Bangkok. Om te zorgen dat het vuile water niet de boot in klotst moeten af en toe de zeilen omhoog. Pelle vindt het allemaal interessant. Lumphini park is op deze vrijdag een oase van rust. De kids vermaken zich goed in de speeltuin en vooral de varanen die door het park rondstruinen zijn leuk om te zien. Er zitten een aantal flinke joekels tussen. Na het groene en rustige Lumphini pakken we de skytrain naar het drukke, moderne Siam Square voor een lunch. Een mooi contrast. In de middag weer lekker zwemmen in het hotel zwembad met gigantisch uitzicht over de stad. We proberen zo veel mogelijk het ritme van thuis aan te houden met een rustmoment op het midden van de dag waarbij Mila kan slapen en Pelle rustig kan spelen of een filmpje kan kijken. Het verschil met thuis is dat wij zelf niet het huis hoeven op te ruimen, boodschappen te halen of iets dergelijks. Fijn! ’s Avonds eten we bij Ranee, een bekend tentje van andere keren, waar we ook nu weer genieten van de padthai en massaman curry. ’s Avonds en ’s nachts blijken de kids toch een soort verlate jetlag te hebben, de nacht verloopt onrustig. Pas tegen tienen worden we allemaal wakker, waardoor we het ontbijt buffet missen. Gelukkig zijn we in Bangkok; je kunt 24 uur per dag overal eten. We bezoeken de fruitmarkt om de hoek bij het hotel, slaan wat fruit in en ontbijten in de wijk Banglamphu. Aan het eind van de middag nemen we een taxi naar Asiatique; een soort kruising tussen een Thaise nightmarket en een outlet village. We eten hier bij een super lekkere Italiaan en in het reuzenrad kijken de kids hun ogen uit.

Zondag 16 november is onze voorlopig laatste dag in Bangkok. In de avond vliegen we naar Sri Lanka om pas weer 15 december terug te komen. Na het dit keer niet gemiste ontbijt buffet pakken we de khlong boot naar de Golden Mount en tempelcomplex Wat Saket. We beklimmen eerst de Golden Mount; een flink begroeide heuvel waar je via trappen naar een gouden pagode op de top klimt. Pelle klimt helemaal zelf mee, Mila zit in de rugdrager. Onderweg luiden we de vele bellen die hier hangen. Bovenaan heb je een mooi uitzicht over een deel van de oude stad. In Wat Saket betreden we met blote voeten een tempel met daarin een grote staande gouden Buddha . Pelle en Mila zijn onder de indruk van de rituelen die bezoekers uitvoeren. Om 17.00 gaan we uit het hotel en pakken een taxi naar het vliegveld. Bangkok, je was weer leuk!


IMG_2036

5 Comments

 1. Een goed begin is het halve werk!
  Pas een paar dagen weg en nu al zulke leuke dingen. Tof! Geniet ervan en ik volg alles via deze site. (Die er erg gelukt uitziet).
  Enjoy. X

 2. Gaaf! Klinkt als een goed begin. De Golden Mount is een flinke klim, netjes van Pelle! Heb je boven nog met de geluksstokjes geschud?

  Veel plezier verder. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over Sri Lanka. Lijkt me fantastisch

 3. Hi Marcel, Suus en kids,

  Wat vet dat jullie met zijn viertjes deze trip van 3 maanden maken door het prachtige Azië!
  ENJOY!

  Lfs Neel!

Submit a comment